Contact us

Traveling between France, The Netherlands and South Africa, sourcing fabrics, while getting inspiration for new designs, Em Aimmea (Owner & Designer) can be reached best via email.

You can request access to our B2B ordering platform via this link if you are interesting in our Wholesale offers. For any further questions please get in touch with us via email or simply use the form below. Em will get back to you personally.

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Blog

Waarom we niet aan uitverkoop doen

Em Aimmea

Ik krijg soms de vraag waarom we niet aan uitverkoop doen zoals bijna alle andere merken wel doen. Het antwoord op die vraag is simpel en tegelijkertijd complex.

De eerste reden waarom we geen sales houden is omdat het niet kan. We betalen iedereen die voor Aimmea werkt een eerlijk loon. Dit betekent dat onze kostprijs hoog is. Als we met kortingen zouden komen van 60% of 70% dan zouden we geld verliezen in plaats van geld verdienen. En hoewel ik heel veel van mijn werk houd, het doel is nog steeds om geld te verdienen. We zouden natuurlijk onze kleding hoger kunnen prijzen en in een ander marktsegment opereren zodat we een marge hebben voor uitverkoop maar we hebben er bewust voor gekozen dat niet te doen.

Een andere reden waarom we geen uitverkoop hebben is omdat ik er niet van hou. Dus ook wanneer onze kostprijs lager zou zijn dan zou ik nog niet aan de uitverkoop meedoen. We leven in een consumptiemaatschappij, een wegwerp manier van leven waar ik het niet mee eens ben. Idiote uitverkopen zorgen ervoor dat je shit (excuse my French) koopt die je niet nodig hebt. Tuurlijk deed ik er vroeger als consument ook aan mee maar op een gegeven moment realiseerde ik me dat ik echt alleen maar thuis kwam met onzin aankopen. Dus ben ik daarmee gestopt en dus doe ik er ook nu niet aan met Aimmea. Ik koop liever minder vaak en geef dan iets meer uit voor iets unieks en aparts waar ik heel lang iets aan heb.

En om nog even op die voet door te gaan, alleen maar kopen, kopen, kopen is ook niet goed voor onze planeet. En ik ben dol op deze planeet, dus probeer ik mijn steentje bij te dragen. 

Geen sales houden heeft ook te maken met anders willen zijn. Ik probeer altijd iets te ontwerpen wat niet meteen in de norm past. Ik wil iets unieks maken. Iets wat het waard is iets meer voor te betalen zodat je iets speciaals hebt. Bij die filosofie past ook geen uitverkoop want uitverkoop heeft met massaproductie te maken. Denk je eens in hoe het mogelijk is dat kleding verkocht wordt met 70% korting of meer? De mensen die die kledingstukken hebben gemaakt krijgen vast niet eerlijk betaald.

Maar we willen natuurlijk wel een succesvol bedrijf houden en omdat we veel terugkomende klanten hebben is een paar jaar geleden het idee geboren om onze vaste klanten een VIP status te geven en daaraan bepaalde voordelen te koppelen. Voordelen als kortingcodes en vooruitblikken op nieuwe ontwerpen of voorrang krijgen wanneer we een limited edition hebben. Maar meer dan 50% korting zullen we dus niet (kunnen) geven.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijker is, Heb je vragen hierover mail me gerust. Ik hoor graag van je. Of anders misschien even op Facebook een berichtje achter laten?

Voor nu bedankt voor het lezen! 

M.